Πρώτα βήματα επιχειρηματικότητας για νέους που συμμετείχαν σε θερινό σχολείο

Σεπτέμβριος 2016

Μια πρώτη επαφή με τον χώρο του επιχειρείν πραγματοποίησαν επιλεγμένοι μαθητές που συμμετείχαν στο πιλοτικό θερινό σχολείο με θέμα «Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες», το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Θερινό Σχολείο, το οποίο άρχισε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου και διήρκεσε ως και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, επιμελήθηκαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης (Επιστημονικά Υπεύθυνος) και ο Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Φούσκας, οι οποίοι έχουν σημαντική εμπειρία και έργο σε σχετικά θέματα, τόσο ερευνητικού χαρακτήρα, όσο και πρακτικών εφαρμογών.

Τα πρώτα βήματα των πέντε νέων ηλικίας από 14 έως 16 ετών περιελάμβαναν μεταξύ άλλων διαλέξεις, μελέτες περίπτωσης, εκπόνηση ομαδικών εργασιών, διενέργεια τεστ προσωπικότητας, καθώς και επισκέψεις σε δύο επιχειρήσεις, την εταιρεία αρτοσκευασμάτων Παπαδόπουλος Α.Ε. (Μπισκότα Παπαδοπούλου) και την τεχνολογική εταιρεία Φέρων Ε.Π.Ε. (πλατφόρμα εκπαίδευσης Schoox).

Οι επιλεγμένοι μαθητές που συμμετείχαν στο ThesSummerSchool, μεταξύ των οποίων και μαθητές με διακρίσεις, κατά την εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος και επίδοση των πιστοποιητικών συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συνολική εμπειρία και ήδη έδειξαν τη διάθεση τους να συμμετέχουν και σε επόμενες ανάλογες δράσεις που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο.

Το θερινό σχολείο «ThesSummerSchool» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του ΣΕΝ/ JA.